Christine Lagarde, prima femeie care ajunge la conducerea FMI

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, a fost numita la conducerea Fondului Monetar International, fiind prima femeie care conduce institutia.

 

"Board-ul FMI a ales-o astazi pe Christine Lagarde ca director general al Fondului si presedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, incepand cu 5 iulie 2011", se arata intr-un comunicat al FMI.

 

Lagarde, in varsta de 55 de ani, este prima femeie care ajunge la conducerea Fondului.

 

Ea a absolvit Facultatea de Drept din Paris, a facut masteratul la Institutul de Stiinte Politice de la Aix, din Provence, si a lucrat in Statele Unite, ca asociat la cabinetul de avocatura Baker & McKenzie, unde, dupa 18 ani, a ajuns prima femeie presedinte a firmei.

 

In 2005, Lagarde a fost numita ministru francez al comertului, iar in 2007 a devenit prima femeie ministru de Finante din Franta.

 

Ministrul francez de finante s-a luptat pentru functia de director al FMI cu guvernatorul Bancii Centrale din Mexic, Agustin Carstens.

 

Lagarde ii urmeaza in functie lui Dominique Strauss-Kahn, care si-a dat demisia dupa ce a fost arestat pentru tentativa de viol.

 

Foto: tehrantimes.com

Comentarii Facebook