Cercetătorii îți arată cea mai bună metodă de a te lăsa de fumat


Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea East London din Marea Britanie, 9 din 10 fumători care au folosit țigările electronice au reușit să se lase complet de acest viciu.

Cercetarea arată că ţigările electronice sunt atât de eficiente încât mai mulţi oameni s-au lăsat de viciul tutunului decât intenţionau atunci când au început să folosească ţigările electronice.

Rezultatele studiului contrazic temerile criticilor ce susţin că dispozitivele electronice vor duce doar la creşterea cantităţii de nicotină consumate de fumători.

Cercetătorii au contactat aproximativ 1.400 de utilizatori ai ţigărilor electronice în perioada septembrie 2011 şi mai 2012 cu ajutorul unor sondaje disponibile pe Internet.

Studiul publicat în Addiction Journal arată că 75% dintre respondenţi au început să folosească ţigările electronice ca o alternativă completă la fumat, pe când 22% au afirmat că au început să folosească acest dispozitiv din alte motive, precum încetarea fumatului (7%), motive de sănătate (6%) sau pentru a evita restricţiile împotriva fumatului (3%).

Cel mai important rezultat al studiului este faptul că 86% dintre persoanele care au răspuns la sondaj au confirmat că nu au mai fumat ţigări de câteva săptămâni sau chiar luni de când folosesc ţigara electronică, iar cantitatea fumată s-a redus în mod semnificativ.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că majoritatea respondenţilor au declarat că sănătatea lor s-a îmbunătăţit de când au început să folosească aceste dispozitive.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook