Cercetătorii din Kazahstan au descoperit ELIXIRUL VIEȚII


Oamenii de știință din Kazahstan au conceput un ”elixir al vieții”, invenție despre care cercetătorii britanici spun că ar putea funcționa.

Cercetătorii de la Universitatea Nazarbayev din Kazahstan au lucrat timp de doi ani la conceperea acestei băuturi pe bază de iaurt. Elixirul a primit numele de „nar”, cuvânt ce înseamnă „hrană” în limba kazahă.

Specialiştii din Kazahstan au început să lucreze la conceperea acestui elixir acum trei ani, la îndrumarea lui Nursultan Nazarbaev, care ocupă funcţia de preşedinte al Kazahstanului din 1990. Acesta le-a ordonat cercetătorilor să descopere un „elixir al vieţii” în 2009, atunci când a fondat universitatea ce-i poartă numele.

Liderul statului din Asia Centrală şi-a arătat interesul pentru nemurire în repetate rânduri. În 2010, un delegat coreean prezent în Parlamentul kazah i-a sugerat preşedintelui să rămână în funcţie până în 2020, iar acesta i-a replicat „Poate, dar dacă-mi oferiţi un elixir al tinereţii şi al energiei – poate aveţi astfel de poţiuni în Coreea. Sunt dispus să rămân în funcţie până în 2020, dar găsiţi-mi un elixir”.

Citește mai multe pe Descopera.ro

Comentarii Facebook