Cele mai neobișnuite calități ale castraveților


Castraveții sunt printre cele mai apreciate legume, care pot fi transformate în gustări rapide și delicioase. Aceștia mai sunt cunoscuți și pentru proprietățile antioxidante, însă te pot ajuta și cu mahmureala sau curățenia.

Iată cele mai neobișnuite calități ale castraveților:


1. Esti obosit? Pune jos sucul energizant si manca un castravete. Bogat in vitamina B si carbohidrati, castravetele iti ridica instant nivelul energiei, efectul putand dura pana la o ora.

2. Ti s-a aburit oglinda de la baie dupa dus? Freaca o felie de castravete pe oglinda si vei elimina aburul, lasand in urma un miros fin, ca la spa.

3. Melcii si ramele iti distrug gradina? Pune cateva felii de castravete intr-o cutie de aluminiu si las-o in gradina. Daunatorii vor disparea ca prin farmec, intrucat substantele din castravete vor interfera cu aluminiul si vor genera un miros nesesizat de om, insa vor tine departe parazitii.

4. Vrei ca pielea sa-ti arate tonifiata in termen scurt? Freaca-te pe piele cu felii de castravete timp de cateva minute. Fitochimicalele din castravete vor duce la sporirea productiei de colagen, iar pielea va capata un aspect mai ferm. Celulita si ridurile vor disparea.

5. Vii de la o petrecere si vrei sa eviti mahmureala? Mananca inainte de culcare niste felii de castravete. Electrolitii, zaharul si vitaminele B pastreaza echilibrul in orgnanism si previn aparitia mahmurelii sau a durerilor de cap.

6. Vrei sa iti lustruiesti pantofii si n-ai cu ce? Freaca niste felii de castravete pe pantofi, iar lustrul va aparea ca prin minune. In plus, apa va sta departe de incaltarile tale.

Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook