Un nou tip de miere înlocuiește cu succes antibioticele


Un nou tip de miere devine din ce în ce mai folosit în tratarea rănilor, a infecţiilor şi a plăgilor chirurgicale. ACeasta dă dovadă de rezultate excepționale, reușind să distrugă un număr mare de bacterii și paraziți, înclusiv microbii rezistenți la antibiotice.

Mierea specială, numită Surgihoney, a fost testată timp de peste un an în spitalele din comitatul britanic Hampshire, fiind utilizată pentru îngrijirea bebeluşilor, a lăuzelor, a persoanelor vrăstinici şi a pacienţilor bolnavi de cancer, şi a dat rezultate atît de uimitoare, încât, recent, a fost emisă autorizaţia pentrru utilizarea ei pe scară largă în spitale, scrie Descoperă.ro.

Puterile acestei super-mieri par să fie cu adevărat excepţionale: rănile şi ulceraţiile, inclusiv cele infectate cu supermicrobul MRSA (stafilococul cu rezistenţă la numeroase antibiotice care pune mari probleme în spitale), au fost vindecat în câteva zile, iar numărul femeilor care sufereau infecţii după naşterea prin cezariană a scăzut la jumătate.

Surgihoney a fost, de asemenea, folosită pentru tratarea rănilor soldaţilor întorşi din Afghanistan, ca şi în tratamentul acneei şi pentru a proteja pielea pacienţilor cu cancer, care aveau implantat un cateter pentru chimioterapie.


Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook