Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când vrem să slăbim


Greselile pe care le facem in timpul dietelor ne pot influenta rezultatul dorit si chiar zadarnici eforturile depuse in curele de slabire. Din acest motiv trebuie sa stim care sunt greselile si sa le evitam.

Curele drastice de slabire

Faptul ca ne bazam pe cure drastice de slabire este o greseala pe care multi dintre noi o fac din dorinta de a da jos cat mai repede cat mai multe kilograme. Insa dietele drastice care presupun un numar mic de calorii pe zi, de regula aproximativ o mie, isi fac efectul pe termen scurt, fiind nesigure pe termen lung. Cand organismul va primi un pic mai multe calorii decat in timpul curei de slabire drastice, se va grabi sa le depuna si ne vom ingrasa la loc, prin asa-numitul efect yoyo.

Saritul peste micul dejun

A manca dimineata ca un rege este o vorba inteleapta din batrani pe care ar trebui sa o respectam atat in curele de slabire, cat si in timpul regimului alimentar obisnuit de mentinere. Daca micul dejun este unul copios, cu un aport proteic ridicat, atunci ne ferim de poftele alimentare de dupa-masa si seara, motiv pentru care nu vom simti nevoia sa ciugulim in a doua parte a zilei. Pe langa acest lucru, tot ceea ce mancam dimineata ardem in timpul zilei. Din acest motiv trebuie ca prima masa a zilei sa fie luata pana in ora 09.00 si sa fie cat se poate de bogata.

Citește mai departe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook