Cioabă vrea legitimații speciale pentru țigani, care să arate din ce țară sunt și ce infracțiuni au comis

 

Regele romilor, Florin Cioabă, a anunțat că toți țiganii ar trebui să aibă legitimații speciale, care să arate din ce țară vin și ce infracțiuni au comis, pentru a nu se mai spune că toți cei care fac probleme sunt din România.

 

Emiterea acestor legitimaţii va fi discutată la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor, care va avea loc la Sibiu.

 

Vom încerca să găsim metode de a ne disocia de toţi cei care încalcă legile, care fac etnia de râs, dar nu numai etnia, ci şi ţările în care trăiesc, mai ales în cazul nostru, România. Vom încerca să eliberăm legitimaţii speciale care să arate identitatea şi ţara de provenienţă a fiecăruia, să-i monitorizăm mai bine în ţările în care sunt şi să putem să ne îndepărtăm de cei care comit acte antisociale. Facem acest lucru pentru că foarte mulţi romi care comit infracţiuni în Europa spun că sunt din România, ţara fiind singura blamată. Deşi în Europa trăiesc 13 milioane de romi, se vorbeşte doar de romii din România, nu şi de cei din Polonia, Germania sau Franţa”, a declarat Florin Cioabă.

 

Legitimaţiile speciale vor fi monitorizate şi vor avea un cod introdus în calculator. Când un rom a comis o infracţiune în Europa, dacă va spune că este din România, în baza acelei legitimaţii, noi vom şti unde este şi dacă spune sau nu adevărul. Noi vom avea o bază de date cu toţi romii plecaţi în afara graniţelor”, a mai spus Cioabă.

Comentarii Facebook