Cele mai bune trucuri pentru a te trezi energizat dimineața


Multe persoane se confuntă cu problema faptului că nu se pot trezi binedispuși în zilele în care trebuie să își înceapă activitatea mai devreme sau mai intens decât de obicei.

În ciuda faptului că au parte de un somn de opt ore, respectă un regim alimentar sănătos și fac tot posibilul pentru a se odihni cât mai bine, unele persoane tot nu reușesc să se trezească binedispuși.

Există câteva trucuri care te pot ajuta să te trezești mult mai energic și binedispus.

1. Găseşte motivaţia să zâmbeşti

Neplăcerea de a renunţa la somn dimineaţa se transformă într-o puternică stare de indispoziţie, când începi să te gândeşti toate lucrurile nesuferite care te aşteaptă peste zi. Toţi avem de îndeplinit sarcini din obligaţie, însă există şi lucruri cotidiene care ne produc plăcere.

Încearcă să te concentrezi strict pe activităţile plăcute care te aşteaptă şi să le pui pe plan secund pe celelalte. Ghidează-te după raţionamentul de tipul "După ce scap de cursuri/serviciu/întâlnirea cu X, o să ma distrez pe cinste în mall cu prietena mea/o să ies cu tipul drăgut de la etajul 2/o să mă plimb cu rolele prin parc".

Gândurile pozitive au un efect tonic asupra creierului şi te ajută să secreti hormonii bucuriei, care să îţi dea poftă de viaţă încă din zori!


Organismul tău are nevoie de rutină pentru a face o distincţie clară între momentele de activitate şi cele de repaus. Acest lucru nu înseamnă ca trebuie să îţi faci un program milităresc de trezire, ci doar să te încadrezi într-un anumit interval orar de odihnă, inclusiv în weekend.

3. Găseşte-ţi propriul ritual de trezire

Un ritual de trezire propriu este un truc isteţ, care te ajută să intri în atmosfera zilei treptat, făcând ceva plăcut (deci fiind binedispusă).

Multe femei fac tranziţia de la somnolenţă la starea de energie prin machiajul de dimineaţă. Altele fac gimnastică, meditaţie sau savurează un suc natural de fructe în tihnă. Este important să dai creierului şi corpului tău un răgaz să se energizeze, menţinându-ţi mintea ocupată cu lucruri plăcute.

Citește mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook