Australienii au inventat berea care previne mahmureala


Oamenii de știință din Australia au descoperit că introducerea electroliților în bere mărește de trei ori procesul de hidratare.

Profesorul Ben Desbrow, care a condus cercetarea, susține că această metodă poate fi utilizată fără a altera gustul berii.

Prima noastră cercetare dorea să afle dacă putem manipula proprietăţile electroliţilor din bere şi cantitatea de alcool din bere pentru a îi influenţa potenţialul de rehidratare”, spune cercetătorul, potrivit ABC News.

Ştim că berea este o băutură foarte populară, preferată în special după sport sau după un efort considerabil. Din punctul nostru de vedere, studiul nostru explorează metode de reducere a riscurilor, ceea ce va permite oamenilor să bea în continuare bere, dar reducând riscurile asociate consumului de alcool şi îmbunătăţind potenţialul de rehidratare al acestei băuturi”, afirmă specialistul.

Desbrow susține că apa va rămâne cea mai bună băutură de consumat după un efort intens, însă consideră că berea modificată poate reduce efectele nocive ale alcoolului, limitând efectele mahmurelii.

Cercetătorii au folosit în studiile lor patru tipuri de beri, dintre care berea light s-a dovedit că este reținută cel mai bine în corp, fiind cu o treime mai eficientă în hidratarea organismului decât berea.

Comentarii Facebook