Cele mai bune trucuri pentru a te lăsa de fumat


Fumatul este un viciu foarte popular, dar și unul la care cu mare greutate poți renunța. Este necesară multă răbdare și nu toate persoanele reușesc să renunțe la acest obicei din prima.

Există însă câteva trucuri care te ajută să renunți mai ușor la fumat. pune in aplicare pentru a renunta mai usor la viciu.

1. Trebuie sa stii motivul pentru care te lasi de fumat

Nu te lasi de tigari doar pentru ca “nu iti fac bine”. Acest argument nu este suficient pentru a putea face fata tentatiei recaderii in viciu. Trebuie sa iti gasesti o motivatie proprie, personala, care sa te mane cu putere catre curatarea de nicotina. Poate fi vorba de aparitia unui copil in familie sau de protejarea partenerului nefumator care inhaleaza zilnic fumul toxic.

2. Nu îti propune sa renunti dintr-o data

Chiar daca intr-o seara te-ai enervat dupa ce ai constatat ca ai fumat doua pachete in ziua respectiva si ca tusesti ca un bolnav de TBC, dar nu este o idee buna sa arunci tigarile si sa spui: “Gata, nu mai fumez!” 95% din persoanele care au reusit sa se lase de fumat au avut nevoie de terapie medicamentoasa pentru a se lasa si aproape toate au avut momente in care s-au reapucat de fumat. Motivul: nicotina creeaza dependenta. Creierul se obisnuieste sa primeasca nicotina si o cere ca un dependent de droguri. Lasa-ti timp pentru a te lasa si, mai ales, pentru a te acomoda si psihic, si fizic cu lipsa nicotinei.

3. Incearca plasturii sau gumele cu nicotină


La inceput, inlocuieste nicotina din tigari cu plasuri, guma sau pastile cu nicotina. Acestea au un aport mai mic de nicotina si ajuta organismul sa nu intre in sevraj. Studiile arata ca inlocuitorii de nicotina cresc sansele de a te lasa de fumat de doua ori. Oricum ar fi, consulta un medic inainte de a alege produsul din farmacie care inlocuieste tigara.

4. Anunță persoanele din jurul tău că te lași de fumat

Poarta o discutie serioasa cu persoanele din jurul tau si spune-le ca iti doresti din tot sufletul sa renunti la tigari. Astfel, eviti situatii incomode in care un coleg de munca te invita sa iesi la o pauza de tigara.

5. Combate stresul cu momente de relaxare

Stresul zilnic este puternic accentuat de renuntatul la fumat, motiv pentru care cei care se lasa de tigari devin tot mai agitati si mai nervosi. Fa tot posibilul de a te relaxa. Poti sa-ti faci chiar si un abonament la yoga sau la masaj, de o luna sau doua, pentru a te bucura de cat mai multe momente de relaxare si a evita recaderea in viciu pe fond de nervi.

Citește mai departe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook