Marti 11 Mai

Ce riscă bărbații care nu iau micul dejun? Vezi ce spun experțiiPotrivit unui nor studiu realizat în Statele Unite ale Americii, bărbații care sar peste micul dejun prezintă un risc mai mare de a suferi de un atac de cord sau de o boală cardiovasculară.

Cercetarea efectuată pe aproximativ 27.000 de bărbaţi a arătat că cei care nu mâncau micul dejun prezentau un risc cu 27% mai mare de a suferi un atac de cord sau de a muri de cardiopatie coronariană faţă de bărbaţii care se hrăneau dimineaţa, scrie Descoperă.ro.


Cei ce nu mâncau micul dejun tindeau să fie persoanele mai tinere. De asemenea, oamenii de știință arată că „era mai probabil ca aceştia să fie fumători, angajaţi full time, necăsătoriţi, mai inactivi din punct de vedere fizic şi să consume alcool”.

Ratarea micului dejun poate duce la unul sau mai mulţi factori de risc, printre care obezitatea, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat şi diabet, iar acestea pot duce la un atac de cord în timp”, a explicat Leah Cahill, autorul studiului şi totodată cercetător în cadrul Harvard School of Public Health.

Cei care luau micul dejun păreau să consume cu o masă mai mult decât cei care săreau peste această masă, sugerând că bărbații care nu mâncau dimineaţa nu compensau mai târziu.

Nouăzeci şi şapte la sută dintre participanţi la studiu erau albi şi de origine europeană, însă experții afirmă că rezultatele se aplică şi în cazul celor de alte origini.

Nu săriţi peste micul dejun. Consumarea micului dejun este asociată cu scăderea riscului de a suferi un atac de cord”, concluzionează Cahill.

Comentarii Facebook