Cel mai NEBUN proiect din ultima perioadă. O editură vrea să tipărească toată WIKIPEDIA



O editură din Germania a lansat un proiect inedit prin care face un apel pentru donații cu scopul finanțării unei versiuni tipărite a enciclopediei online Wikipedia.

Peste 1.000 de volume, 1.200 de pagini în fiecare volum, 4 milioane de definiţii în fiecare cuvânt, pentru un pachet final cu dimensiunile de 10 metri x 2,5 metri - acesta este proiectul uriaş al unei edituri germane care a avut o idee ce poate să pară uşor nebunească: să tipărească pe hârtie milioanele de articole din enciclopedia participativă online Wikipedia, potrivit lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Compania PediaPress, parteneră de mulţi ani cu Fundaţia Wikimedia, a lansat pe 10 februarie un apel de finanţare pe site-ul Indiegogo, a anunţat cotidianul britanic The Guardian.

Aceștia speră să străngă 50.000 de dolari înainte de 11 aprilie, sumă necesară pentru tipărirea pe hârtie a peste 4 milioane de articole din versiunea în limba engleză a site-ului Wikipedia.

"Toate volumele vor avea paginile numerotate, iar ultimul articol din fiecare volum va începe la pagina 1.193", au explicat Heiko Hees, Christoph Kepper şi Alex Boerger, echipa editorială de la PediaPress.

Rezultatul va face subiectul unei expoziţii publice, în cadrul conferinţei "Wikimania 2014", ce va fi organizată la Londra, în vara acestui an.

În cazul în care finanţarea va fi suficientă, organizatorii doresc să continue expoziţia prin intermediul unui turneu internaţional, iar apoi vor dona toate volumele unei mari biblioteci publice.

"Principalul motiv pentru care am decis să începem acest proiect acum constă în faptul că dorim să arătăm cantitatea mare de informaţii pe care le conţine Wikipedia", a precizat Christoph Kepper.

Comentarii Facebook