Miercuri 24 Aprilie

Nokia a lansat prima serie de telefoane cu Android. Vezi cum arată cel mai așteptat proiect al finlandezilor VIDEO



Zvonurile că celebrul producător de telefoane mobile Nokia va lansa un terminal pe bază de Android au apărut pe internet de mai bine de jumătate de an, iar acum acestea s-au materializat.

Spre deosebire de informațiile apărute pe internet, finlandezii nu au lansat doar unul, ci trei smartphone-uri ce rulează un sistem de operare bazat pe Android Open Source, Nokia X, X+ și XL.

În afară de faptul că rulează aplicații Android, finlandezii oferă și o serie de servicii Microsoft, precum HERE Maps, navigare GPS offline și spațiu de stocare pe OneDrive.

Din păcate noile gadget-uri nu au suport pentru Google Play însă vin preinstalate cu aplicații precum BBM, Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine sau Twitter, iar alte aplicații pot fi descărcate din Nokia Store sau alt magazin de aplicații.

Toate trei smartphone-urile au la bază un procesor 8225 Qualcomm Snapdragon 1GHz Dual Core, însă există diferențe la camere, memorie RAM și display.

Nokia X, cel mai mic dintre noile modele, are un display IPS de 4 inci, 512 MB RAM și o cameră de 3 megapixeli. Prețul unui astfel de smartphone este de 89 euro.

Fratele puțin mai evoluat al lui Nokia X, X+, are 768 MB RAM și vine cu un card de 4GB inclus în cutie. Prețul acestuia este de 99 euro.

Cel mai mare smartphone din noua linie a finlandezilor, Nokia XL, are un display IPS de 5 inci, 768 MB RAM, o cameră principală de 5 megapixel cu autofocus și flash și o cameră secundară de 2 megapixeli. Prețul acestuia este de 109 euro.

Comentarii Facebook