Ce trebuie să mănânci pentru a avea energie



Schimbările de temperatură ce apar odată cu venirea ierniiîți pot da o stare de letargie, drept răspuns al corpului tău la vremea de afară.

Totusi, specialiștii recomandă să mănânci multe alimente bogate în vitamine și minerale care îți dau energie.

Iată care sunt cele mai recomandate alimente:

1. Lamai

Lamaile ajuta ficatul sa se detoxifieze. In plus contine vitamina C care intareste sistemul inumitar. De asemenea, apa calda cu lamaie, bauta in fiecare dimineata, trezeste la viata aparatul digestiv, dar si celelalte organe. Poti adauga lamaie in deserturi, salate, cocktail-uri, sucuri sau in bolul cu cereale.

2. Goji

Fructele goji, numite si fructele veseliei, intra in categoria celor mai hranitoare alimente din lume. Contin o multime de vitamine, minerale, antoxidanti, fier, betacaroten si proteine. In plus sunt savuroase si delicioase. Ce ti-ai putea dori mai mult? Le poti manca asa cum sunt, sau le poti face ceai, sau le poti adauga in smoothie-ul de fructe.

3. Polen

Vrei sa fii ca o albina? Mananca la fel ca o albina! O singura lingurita de polen este de ajuns pentru a te bucura de proteine, carbohidrati, vitamine B. Cu alte cuvinte, doza optima de energie care, in plus, ofera suport si sistemului imunitar.


Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook