Ce trebuie să faci pentru a nu fi tentat să mănânci excesiv de Paște



Perioada sărbătorilor este o ocazie perfectă pentru a te îngrășa din cauza mâncatului excesiv, drobul, friptura de miel sau cozonacii prezentând tentații foarte mari. Noua dietă Atkins te poate ajuta însă să te abții de la alimentele care te pot îngrășa.

Ce este noua dieta Atkins

Dieta Atkins este unul dintre cele mai de succes regimuri alimentare din lume. Inventata in urma cu cateva decenii, dieta Atkins si-a castigat renumele de dieta-minune, care nu te ajuta doar sa slabesti rapid, ci si sa-ti imbunatatesti starea de sanatate, prin scaderea nivelului de colesterol sau reglarea tensiunii arteriale.

In principiu, dieta Atkins presupune sa ai un consum scazut de carbohidrati si un consum ridicat de grasimi. Cand organismul nu dispune de rezerve de carbohidrati pe care sa le arda pentru a produce energie, incepe sa arda grasimile, proces cunoscut sub denumirea de lipoliza.

In ultimii ani, dieta Atkins a fost imbunatatita, iar aportul de substante nutritive a fost echilibrat. Noua dieta Atkins presupune sa consumi proteine la fiecare masa, sa fii precauta cu carbohidratii, sa consumi legume si sa eviti pe cat posibil zaharul.

Iata cateva trucuri inspirate din noua dieta Atkins care te ajuta sa mananci moderat de Paste.

Limiteaza-ti consumul de ciocolata

Iepurasi de ciocolata, oua de ciocolata, prajituri de ciocolata. Ce sa mai vorbim, ciocolata este una dintre vedetele mesei de Paste, insa daca vrei sa iti pastrezi silueta, trebuie sa-ti limitezi consumul de ciocolata, deoarece are un continut ridicat de carbohidrati. Daca este sa te iei dupa principiile dietei Atkins, ar trebui sa uiti pentru o vreme de ciocolata, insa daca nu te poti abtine (cine poate?), cel putin incearca sa nu abuzezi de ea. Tine cont ca la masa de Paste se consuma multe alte alimente care pot pica greu la stomac si ciocolata nu ar face altceva decat sa ingreuneze si mai mult digestia.

Citește mai departe pe Ele.ro

Comentarii Facebook