Ce spune un preot despre despărţirea dintre Andreea şi Bănică: Nu se mai pot căsătorii în biserică. Vor fi afurisiţi!


Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. şi-au anunţat, joia trecută, pe Facebook, divorţul. Vestea a lut prin surprindere pe toată lumea, mai ales că erau căsătoriţi de şapte ani şi au o fetiţă în vârstă de cinci ani.

Atât Andreea cât şi Bănică au mai trecut printr-un divorţ, dar potrivit unui preot contactat de "ring", acest lucru este un mare păcat.

"Divorţul este un păcat făcut contra propriului trup şi suflet, contra existenţei respectivei persoane. Este un păcat care nu va fi iertat, aşa cum spune Sfânta Scriptură, nici în veacul veacului, nici în cel ce va să fie. Îi împiedică pe credincioşi să ajungă în Rai", a spus părintele Ştefan. Potrivit acestuia, "din punct de vedere religios, prima, a doua cununie religioasă se dezleagă prin mărturisirea la duhovnic, apoi persoanele divorţate trăiesc în păcat în sensul că, din punct de vedere spiritual, nu se mai pot face celelalte căsătorii. A treia, a patra cununie religioasă nu mai sunt admise", conform ring.

Un canon bisericesc prevede că acela care divorţează pentru a se recăsătorii, să fie afurisit. "Acest canon este o lege clară şi precisă, până în veşnicie. Din punct de vedere al canonului, păcatul divorţului nu se va ierta nici în veacul veacului şi nici în cel ce va să fie, cum spunea Mântuitorul. Afurisenia este o pedeapsă până în viaţa viitoare. Este ca un fel de admonestare duhovnicească dată acestor oameni care nu şi-au păstrat jurământul pentru că au jurat pe Sfânta Evanghelie", a explicat părintele Ştefan.

Comentarii Facebook