Ce să nu treci niciodată în CV, pentru a evita CATASTROFA

 

Sunt unele lucruri pe care nu trebuie să le treci niciodată în CV pentru a evita problemele și un inevitabil eșec.

 

Sunt cel puţin 5 lucruri pe care nu trebuie să le inserezi în CV, pentru a avea șanse cât mai mari de a scăpa de șomaj, potrivit unui articol din Time.com, citat realitatea.net:

 

1. Povestea vieţii tale. Unii candidaţi sunt tentaţi să povestească cu lux de amănunte date din viaţa profesională sau chiar extra-profesională. Este total greşit - CV-ul trebuie să fie succint, concis şi scris într-un ton cât mai neutru şi profesional.

 

2. Calupuri de text. Nimeni nu mai are timp şi răbdare să citească calupuri întrei de text - ai nevoie de spaţiere, sublinieri cu bold sau italic, titluri, bumbi, tot ce te poate ajuta recrutorul să se descurce cu profilul tău.

 

3. Cuvinte ciudate. Nu ai de ce să foloseşti în CV cuvinte prea colorate sau din limbajul colocvial. Recrutorii vor căuta în special acei termeni cu care sunt obişnuiţi şi pe care ei înşişi i-au trecut în anunţul de recrutare.

 

4. Prescutări. Neglijenţa în exprimare este amendată de angajatori, orice prescurtare sau greşeală ortografică va fi decisivă pentru ca CV-ul tău să fie ignorat.

 

5. Fotografie. Potrivit specialiştilor consultaţi de Time, poza ta va distrage atenţia recrutorilor, care nu se vor mai uita pe datele profesionale decât în fugă. Cel mai adesea decizia de a te chema la interviu va fi bruiată de poza din CV.

Comentarii Facebook