Ce să faci pentru a fi mai fericit la locul de muncă

Un nou studiu arată o metodă foarte simplă care te face mai fericit la locul de muncă. Potrivit studiului, persoanele folosesc pauza de prânz pentru a lua masa în afara locului de muncă devin mai fericite.

Părăsirea biroului pentru a lua prânzul duce la creşterea nivelului general de fericire a angajaţilor şi îi face pe aceştia să aibă o perspectivă mai bună despre locul de muncă, se arată în noua cercetare.

În schimb, cei care mănâncă la birou tind să se simtă mai nefericiţi, existând posibilitatea ca acest lucru să le afecteze productivitatea.

Pe primul loc în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de spirit s-a clasat consumarea unui sandwich pe plajă. Pe locul doi s-a clasat consumarea prânzului pe o bancă într-un spaţiu verde.

Psihologii au descoperit că aceste două locuri ne fac mai fericiţi şi ne fac să avem păreri mai bune despre locul nostru de muncă decât prânzul consumat într-un restaurant.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care merg acasă pentru a lua prânzul prezintă de asemenea o îmbunătăţire a stării de spirit, lucru înregistrat şi în cazul celor ce mănâncă într-un autobuz sau în tren.

În schimb, cei care mâncau prânzul în cafeneaua asociată locului de muncă nu înregistrau o creştere a stării de spirit, pe când masa luată la propriul birou de lucru ducea la o scădere a nivelului de spirit.

Cercetarea a fost finanţată de brandul de pâine Kingsmill, fiind realizată de cercetătorii de la Universitatea Sussex.


Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook