Ce plante cresc masa musculară alături de spanacul lui Popeye Marinarul

 

Oamenii de ştiinţă au o veste rea pentru Bluto. De acum înainte, Popeye ar putea să îşi dezvolte masa musculară şi să îşi îmbunătăţească performanţele fizice consumând nu numai spanac, ci şi muştar brun sau varză.

 

Studii recente au arătat că anumite substanţe chimice numite brasinosteroizi, prezente în frunzele plantei de muştar brun şi alte plante din familia Brassicaceae, precum varza sau broccoli, declanşează un răspuns fiziologic similar cu cel creat de steroizii anabolizanţi. Oamenii de ştiinţă cred că aceste substanţe din plante pot asigura o alternativă naturală şi sigură pentru tratamentele de prevenire a bolilor asociate cu deteriorarea musculară. De asemenea, specialiştii cred că ele ar putea îmbunătăţi rezistenţa musculară a indivizilor şi performanţele fizice.

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord şi Universitatea Rutgers au prelevat celule din muşchii scheletici ai şobolanilor şi le-au expus la diferite cantităţi de substanţă numită homobrasinolid. S-a constatat că celulele musculare răspund la brasinolid prin creşterea sintezei de proteine şi diminuarea procesului de degradare a proteinelor în culturile de celule. Rezultatul a constat într-o creştere semnificativă a cantităţii de proteine musculare.

 

Următorul pas al cercetării s-a bazat pe hrănirea şobolanilor cu homobrasinolid, timp de 24 de zile. În acest timp, specialiştii au măsurat schimbările intervenite le nivelul greutăţii, al consumului de produse alimentare şi al compoziţiei corpului. Şobolanii care au fost hrăniţi cu steroizi din plante au înregistrat o creştere a masei musculare mai mare decât cea observată în rândul celor care nu au primit asemenea substanţe. Mai mult, rezultatele studiului au indicat şi o creştere a numărului de fibre musculare, cruciale pentru îmbunătăţirea performanţei fizice. Descoperirile sugerează că terapiile bazate pe brasinosteroizi pot reprezenta o abordare viabilă pentru refacerea musculaturii lezate sau atrofiate.

 

Detalii pe descopera.ro

Comentarii Facebook