Ce gustare trebuie să mănânci pentru a te menține în formă


Potrivit ultimelelor studii, occidentalii mănâncă de două ori mai multe gustări decât generația trecută, astfel că femeile consumă cam 400 de calorii pe zi, în timp ce gustările bărbaţilor conţin cam 600 de calorii, zilnic.

Şi, dacă tot aveam tendinţa de a consuma atât de multe calorii între mese, oamenii de ştiinţă sugerează că am putea consuma o gustare care să ne ajute să ne controlăm apetitul: migdalele, scrie Descoperă.ro.

Rezultatelor unui studiu publicat recent în European Journal of Clinical Nutrition, persoanele care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta lor zilnică susțin că şi-au redus senzaţia de foame şi că au consumat mai puţine alimente în timpul zilei.

„Acest lucru sugerează că migdalele ar putea fi o alegere bună pentru gustări, mai ales în cazul indivizilor care sunt îngrijoraţi de greutatea lor. În ciuda faptului că şi-au adăugat 250 de calorii în dietă, nu s-a observat nicio schimbare în aportul lor energetic total”, a declarat Richard Mattes, profesor de nutriţie de la Universitatea Purdue.

Mai mult, după o lună de la începerea studiului s-a observat că participanţii nu luaseră în greutate.


Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook