Ce comportament trebuie să ai pentru a fi perceput drept o persoană atrăgătoare


Oamenii caută anumite caracteristici când încearcă să găsească un partener de viață, caracteristici ce variază de la om la om. Oamenii de știință au descoperit că totuși există câteva trăsături pe care aproape toata lumea le caută la partenerul său.

Unele intre aceste caracteristici sunt onestitatea şi loialitatea. Acum, potrivit unui nou studiu realizat de o echipă de cercetători de la universităţile Nottingham şi Liverpool John Moores, altruismul pare să fie considerat un comportament foarte atrăgător, scrie Descoperă.ro.

Oamenii de știință au realizat un studiu pe 32 de femei și 35 de bărbați, cărora li s-a cerut să noteze cât de atrăgător era fiecare dintre indivizii de sex opus pe baza mai multor calităţi care indicau diverse trăsături de personalitate.

Rezultatele studiului au arătat co atât pentru femei, cât și pentru bărbați, persoana de sex opus era mai atrăgătoare dacă era altruistă, mai ales în ceea ce privește relațiile pe termen lung. Comportamentul altruist le-a fost descris prin îngrijirea unei rude bolnave sau acțiuni de voluntariat.

Când a trebuit să noteze cât de atrăgători erau participanții pe baza altruismului de scuztă durată însă, această trăsătură nu a mai avut un rol major în votul subiecților.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook