Ce beneficii are pepenele verde

 

Consumul de pepene verde este indicat, mai ales că are efecte miraculoase, fiind și un medicament eficient.

 

Pepenele verde este în realitate o legumă, nu un fruct. Este recomandat tuturor, mai puțin persoanelor care suferă de insuficienţă renală. Miezul său este un veritabil cocktail de apă şi zahăruri naturale, dar are foarte puține calorii, circa 30 pe suta de grame.

 

Pepenele verde conține enzime şi acizii organici, mai ales în porțiunea din apropierea cojii. De asemenea, efectul de dezintoxicare este puternic (trebuie urmată o cură de 10 zile). 

 

Pe lângă efectul răcoritor, poate fi consumat rece, pepenele verde este indicat în curele de slăbire, dar și pentru cei care suferă de o serie de boli precum litiaza renală, nefrita, pielonefrita, afecţiunile cardiovasculare, reumatism, acnee și alte afecțiuni ale pielii.

 

Pepenele verde are multă vitamina A, reducând secreția de ulei prin reducea dimensiunea porilor de pe piele.

 

În saloanele de înfrumusețare, pepenele verde este folosit pe post de mască, pentru a reda pielii tale un aspect neted şi moale.

 

Pentru o mască de față puteți amesteca o felie de de pepene cu castravete, după care puteți aplica totul pe gât și față. Compusul se lasă 20 de minute și se clătește.

Comentarii Facebook