Ești curios câți oameni te citesc pe Facebook. Află rezultatul unui studiu

 

Un studiu realizat la Universitatea Stanford arată că postările de pe Facebook sunt mult mai citite decât cred autorii acestora.

 

În medie, o fotografie sau un mesaj postat pe Facebook este citit de trei ori mai multe persoane decât cred cei care le postează.

 

Conform Daily Mail, Facebook știe exact câți oameni citesc ceea ce ai postat, dar oferă aceste informații numai clienților care cumpără publicitate, nu şi utilizatorilor de rând. Studiul celor de la Stanford arată că 35% din prietenii utilizatorilor de Facebook citesc fiecare postare, media lunară fiind de 61% din prieteni.

 

Când publici pe o reţea socială e ca şi când vorbeşti unui public din spatele unei cortine. Ştii câţi oameni ai invitat, dar nu ştii câţi au venit să te asculte”, a explicat coordonaturul studiului, profesorul Michael Bernstein.

 

Facebook vrea să îi lase pe utilizatori să ”lupte” pentru like -uri și comentarii și să posteze astfel cât mai mult, fără a știi exact câți oameni îi citesc în realitate. În caz contrar, rețeaua ar avea de suferit, pentru că lumea ar scrie mai rar.

Comentarii Facebook