Vineri 2 Decembrie

Ce a spus Clotilde Armand, despre conflictul declanșat de soțul ei în USR

 

Clotilde Armand a oferit reacții după scandalul iscat de soțul ei, Sergiu Moroianu, care a acuzat echipa de campanie de abuzuri şi greşeli.

 

Avem aşteptări foarte mari faţă de Uniunea Salvaţi România, partidul nostru. Aşteptări de transparenţă, de democraţie. Totuşi, am reuşit foarte mult împreună, ar trebui să fim mândri de ce am făcut. E adevărat că a fost o campanie dificilă. Echipa de campanie a fost nevoită să ia nişte decizii rapide şi nu neapărat într-un mod extrem de democratic, cum am fi vrut”, spune Clotilde Armand, potrivit USR.

 

Lupta va fi grea, iar ce ne adună împreună rămâne ceva extrem de important: lupta împotriva corupţiei, kupta pentru competenţă, lupta pentru democraţie, lupta pentru debirocratizare, pentru depolitizare, astea sunt lucurile pentru care luptăm. Trebuie să uităm de orgolii, de problemele pe care le-am avut. Vom face progrese pentru transparenţă, pentru democraţie, vom fi la nivelul aşteptat de noi toţi.Vrem să fim un partid extraordinar. Şi vom fi! Trebuie să construim asta împreună. Dar pentru asta trebuie să rămânem împreună, uniţii”, a declarat Clotilde Armand, precizând că acesta este angajamentul ei.

 

Ea a mai spus la B1 TV că discuțiile privind modul în care s-a făcut campanie sunt normale, deoarece partidul este unul democratic și transparent.

 

În niciun caz nu ne rupem şi suntem ce am spus mereu că suntem. Avem în ADN transparenţa. Lucrurile din familie le lăsăm transparent să iasă în public. Se poate explica absolut tot. Problema în această campanie e că nu am avut bani şi a fost o luptă pentru puţinii bani donaţi. Unii au vrut bani pentru promovarea paginilor lor de Facebook, au fost frustrări acumulate şi o luptă pentru puţinii bani primiţi. Am fost un partid low-cost şi mulţi au fost frustraţi că puţinii bani au fost folosiţi pentru unele lucruri sau pentru altele”, a explicat Armand.

 

Despre sondajul invocat de soțul ei, Clotilde a spus că a fost unul corect, doar că unii membri ai partidului au considerat că banii cheltuiţi pe acest sondaj puteau fi alocaţi pentru altceva.

 

Mesajul transmis de Sergiu Moroianu:

 

"Dragi colegi,

 

Alegerile au trecut. Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

 

S-au comis abuzuri și greșeli din partea "echipei de comunicare/campanie" coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?


Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor "echipei". In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului "Inițiativa România". Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

 

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

 

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le "interzice" să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe "servicii de consultantă" contractate fără licitație sau transparentă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

 

Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să "atace" la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele).


Păun a pus presiuni imense pentru a obține controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

 

Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%.


Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR"

 

Nicușor Dan a răspuns atacului lui Sergiu Moroianu.

 

"Matei Paun a activat voluntar, sacrificandu-si timpul personal, fara sa ceara nimic in schimb, atat in campania electorala pentru alegerile locale cat si in campania electorala pentru alegerile parlamentare. A muncit in baza unui mandat dat de Biroul National, pe care nu l-a depasit niciodata. A avut in intreaga campanie electorala sustinerea mea si a Biroului National.

 

Sunt mahnit si uluit ca Sergiu Moroianu lanseaza in spatiul public afirmatii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dusmanilor politici ai USR", a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

Comentarii Facebook