Cauciucurile de iarna devin obligatorii peste doua saptamani

Guvernul va aproba ordonanta de urgenta privind obligativitatea dotarii masinilor cu anvelope de iarna in cel mult doua saptamani, a anuntat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

 

Potrivit ministrului, anvelopele de iarna vor fi obligatorii in perioada 1 noiembrie-31 martie. "Ma intereseaza siguranta cetateanului in trafic. Cei care sunt pregatiti pentru iarna nu trebuie sa fie victimele celor nepregatiti", a declarat Anca Boagiu.

 

Ea sustine ca Ministerul Transporturilor are costuri mari cand trebuie deblocate drumurile pe care nu se poate circula din cauza masinilor nepregatite pentru sezonul rece.

 

Proiectul care va fi suspus aprobarii Guvernului prevede amenzi cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei pentru soferii care nu isi doteaza masinile cu anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie.

 

De asemenea, soferii care nu si-au echipat corespunzator masinile vor fi obligati sa plateasca si daunele provocate. Tot amenzi vor primi cei care nu au lanturi atunci cand circula pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

Comentarii Facebook