Cât de mult ajută guma de mestecat la protejarea dinților. Vezi ce au descoperit cercetătorii



Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi, guma de mestecat poate fi la fel de eficientă în înlăturarea bacteriilor dpunătoare ca și ața dentară.

Studiul, care a fost publicat în revista Plos One, a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Groningen, Olanda, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cercetătorii care au participat la acest studiu au descoperit că o singură gumă de mestecat poate îndepărta aproximativ 100 de milioane de bacterii dăunătoare, aproximativ 10% din cantitatea de microbi din salivă, în doar 10 minute.

Totodată, aceştia spun că guma de mestecat ar putea fi la fel de eficientă ca aţa dentară, cu toate că fiecare dintre acestea acţionează în zone diferite ale cavităţii bucale.

Oamenii de știință au descoperit că guma a fost foarte eficientă în primele 30 de secunde de mestecare, însă apoi a început să înlăture bacteriile mai greu.

Cercetătorii au precizat totuși că doar guma care nu conţine zahăr a fost folositoare.

De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că, dacă guma este mestecată continuu, în cele din urmă, unele dintre bacteriile absorbite de aceasta se întorc în cavitatea bucală.

Comentarii Facebook