Cat a vandut H&M in Romania

 

Vanzarile H&M in Romania au crescut de aproape trei ori in primul semestru fiscal incheiat la 31 mai, de la 103 milioane coroane suedeze (11,6 milioane euro) in urma cu un an la 288 milioane coroane (32,6 milioane euro), potrivit datelor publicate de retailerul suedez de imbracaminte, citate de Mediafax.

In trimestrul al doilea, vanzarile au urcat cu 56%, la 161 milioane de coroane suedeze (18,2 milioane euro).

H&P a deschis patru noi magazine in Romania, in trimestrul al doilea, numarul total al acestora ajungand la 15.

Retailerul suedez are sase magazine in Bucuresti si cate unul in Brasov, Cluj, Timisoara, Oradea, Constanta, Arad, Craiova, Iasi si Suceava. H&M a deschis cel de-al 15-lea magazin din Romania in luna iunie, in centrul comercial Iulius Mall din Suceava.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondata in Suedia 1947 si este listata la NASDAQ OMX Stockholm. Grupul H&M are peste 2.300 de magazine in 40 de piete, inclusiv magazine deschise in sistem de franciza.

La nivel de grup, vanzarile excluzand TVA au urcat cu 14%, la 59,49 miliarde coroane (6,7 miliarde euro). Profitul dupa taxe a avansat cu 15,7%, la 7,95 miliarde coroane suedeze (900 milioane euro).

H&M a reiterat miercuri ca intentioneaza ca in actualul an fiscal care se va incheia in noiembrie intentioneaza sa deschida 275 de magazine, cele mai multe in China, Statele Unite si Marea Britanie.

Retailerul mai vede oportunitati in Germania, Franta si Italia.

Comentarii Facebook