Cartofii mari sunt toxici si nu au substante hranitoare


Cartofii mari sunt toxici si nu au suficiente substante hranitoare si trebuie evitati. Acelasi tratament trebuie sa il aiba si cartofii mici, precizeza specialistii.

Circa 20% dintre cartofii importati in Romania din Germania, Olanda, Franta si Belgia si au fost exclusi de la consum, dar in bucatariile romanilor sunt numai buni.

Acesti cartofi sunt folositi drept hrana pentru animale, dar in romania gospodinele ii cumpara fara sa stie ca sunt toxici sau nehranitori. Cartofii mari costa maxim 2 lei kilogramul, dar in tarile de provenienta nu pot fi comercializati daca sunt mai mari de 6 centimetri sau mai mici de 3.

Cartofii mici au o cantitatie tripla de solanina, o substanta toxica dezvoltata sub coaja, iar cei mari sunt plini de apa si au doar jumatate din concentratia de proteine si aminoacizi.

Specialistii sustin ca cel mai bun cartof trebuie sa incapa in palma, potrivit stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook