Care sunt cele mai fericite tari din lume


Universitatea Columbia a facut un studiu la cererea participantilor la Conferinta ONU pentru Fericire, care au vrut sa vada "care este nivelul de fericire in lume".

Potrivit raportului pe 2012, Danemarca este cea mai fericita tara din lumea, luand locul Norvegiei, care a ocupat aceasta pozitie mai multi ani la rand.

Clasamentul s-a bazat pe un scor de evaluare a vietii, care a analizat gradul de sanatate a populatiei, gradul de securitate a familiei si locului de munca, precum si factori sociali ca libertatea politica si gradul de corupere a autoritatilor.

Gradul de fericire a fost masurat pe o scara de la 0 la 10, iar tarile scandinave sunt cele mai fericite, dupa Danemarca fiind Finlanda, Norvegia si Olanda. Pe ultimele locuri sunt tari din Africa, precum Benin, Republica Centrafricana, Togo sau Sierra Leone.

Vezi clasamentul:

1. Danemarca

2. Finlanda

3. Norvegia

4. Olanda

5. Canada

6. Elvetia

7. Suedia

8. Noua Zeelanda

9. Australia

10. Irlanda

11. Statele Unite ale Americii

12. Costa Rica.

 

Potrivit Agerpres, Romania se claseaza la mijlocul clasamentului al tarilor cu cei mai fericiti oameni. Mai exact pe pozitia 73, pe care o imparte cu Libanul, Africa de Sud, Rusia, Ucraina si Slovacia. Romania sta mai bine decat Bulgaria, clasata pe locul 137 dintr-un total de 155 de tari.

Comentarii Facebook