CANICULĂ în acest weekend! Vezi cât de cald va fi

 

Sâmbătă o zi cu adevărat de cuptor în aproape toată ţara. Va fi caniculă iar indicele temperatură umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul de 80 al disconfortului termic.

 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 36 de grade în vestul şi sudul Olteniei. Soarele va fi la datorie, dar spre după-amiază în estul, în sud-estul ţării şi la munte trecător se adună norii şi pe arii restrânse vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

 

METEO REGIUNI

 

În regiunile intracarpatice sfârşitul de iulie nu se dezminte şi vine cu o zi de cuptor. Caniculă în Banat, cu maxime de 34...35 de grade la Timişoara, 33 la Alba Iulia şi 28 de grade la Braşov. Cerul va fi limpede, vântul slab, iar de ploi nu prea e vorba.

 

În sud vreme călduroasă, caniculară în localităţile din Oltenia unde se vor inregistra pana la 35...36 de grade. Soarele va străluci în voie, iar după-amiază şi seara în dealurile subcarpatice ale Munteniei sunt posibile ploi de scurtă durată. Vântul va fi slab, moderat în Bărăgan.

 

Vremea va fi călduroasă şi în Dobrogea cu maxime termice de 28...29 de grade la Constanţa şi 30...31 de grade la Tulcea. Cerul va fi variabil, favorabil ploilor scurte de vară spre amiază.

 

Moldova rămâne cu un regim termic plăcut, în limite normale pentru această dată – maxime între 25 de grade în nord la Suceava şi 30 de grade la Focşani. După-amiaza din loc în loc se adună norii şi sunt condiţii pentru ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla în general moderat.

 

METEO BUCURESTI

 

În capitală vreme frumoasă, din nou călduroasă după-amiază. De dimineaţă ne vom trezi cu 18...20 de grade, iar până la amiază temperatura va creşte până în jurul valorii de 32 de grade.

 

METEO MUNTE

 

La munte weekend propice pentru a scăpa de arşiţa de la şes şi de a face drumeţii şi picnicuri la înălţime. Vremea va fi caldă şi în general frumoasă. Nori puţini şi posibile ploi de vară pe suprafeţe mici în Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă, iar influenţa aerului cald tropical se va resimiti şi la atlitudini mari, prin creşterea valorilor termice. Duminică tot vreme frumoasă, mai caldă decât astăzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiază în zona Carpaţilor Orientali unde, izolat se vor semnala ploi de scurtă durată.

 

METEO MARE

 

Turiştii aflaţi pe litoral la acest final de săptmână vor scăpa de căldura excesivă din restul ţării. Astăzi meteorologii vorbesc de o vreme uşor instabilă, asta însemnă că cerul nu va fi curat chiar toată ziua – când şi când se vor aduna norii şi vor fi condiţii pentru averse slabe însoţite de descărcări electrice. Briza va menţine o atmosferă respirabilă – maxime în aer cuprinse între 26 si 29 de grade. Duminică o zi frumoasă şi mai caldă decât astăzi. Soarele va străluci cât e ziua de lungă, dar atenţie cu expunerea la soare după-amiaza când cantitatea de radiaţie ultravioletă va fi ridicată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 31 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 25 de grade.

 

VREMEA PE 2 ZILE

 

Duminică cuptorul se încinge – va fi caniculă în Oltenia, Banat, Crişana, local în Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, zone unde discofortul termic se va accentua. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în aproape toată ţara şi ajung până la 37...38 de grade în regiunile sud-vestice. Nici noaptea de duminică spre luni nu se anunţă mai răcoroasă – o noapte tropicală, cu valori în jurul valorii de 20 de grade în vest şi sud, chiar 23...24 de grade în dealurile din vest. Soarele este arzător şi numai în zona Carpaţilor Orientali ar fi posibile ploi care să mai răcorească atmosfera.

 

Şi în capitală o după-amiază toridă de iulie – cu soare dogoritor, nori puţini, vânt slab şi o maximă de 34...35 de grade.

 

Luni canicula se intensifică în vestul, sudul şi în centrul ţării. Din nou maxime peste 30 de grade, până spre 38 de grade, poate chiar 39 de grade în regiunile vestice şi sud-vestice la Timişoara. Ca urmare vom suporta greu această zi, având în vedere că disconfortul termic va fi tot mai accentuat. Ploi scurte de vară vor fi izolat în zona Carpaţilor Orientali, iar spre sfârşitul nopţii de luni spre marţi, manifestări de instabilitate vor fi în vestul şi nord-vestul ţării.

 

Comentarii Facebook