Bucureștenii, în topul celor mai mitocani din lume. Citește un studiu Reader's Digest

 

Locuitorii Bucureștiului sunt pe penultimul loc la capitolul politețe, se arată într-un studiu internațional realizat de prestigioasa revistă Reader’s Digest. Numai indienii din Mumbai ne depășesc în mitocănie, ei fiind codașii Topului Orașelor Politicoase.

 

Jurnaliștii de la revista americană au călătorit în 35 de țări și au utilizat trei criterii pentru a vedea dacă locuitorii sunt respectuoși. Reporterii au vrut să afle dacă vânzătorii le mulțumesc celor care cumpără de la ei din magazin. Rezultatul a fost că cei din București nu o fac.

 

De asemenea, au verificat dacă bucureștenii țin ușa pentru persoana care intră după ei, dar au constatat că acest lucru nu se întâmplă. 

 

Bucureștenii nu excelează nici la capitolul ajutor. Dacă scapi ceva pe jos în București, nimeni nu se grăbește să te ajute să-ți aduni lucrurile. 

 

Printre orașele de pe ultimele locuri în Topul Politeții sunt Amsterdam, Montreal, Milano, Bangkok, Moscova, dar și Bucureștiul, care se află pe penultimul loc, înaintea de Mumbai.

 

Primul loc în topul politeții este New York, dar și Zurich, Toronto, Berlin și Budapesta.

Comentarii Facebook