Miercuri 24 Aprilie

Berta Slav, femeia de la care Madalina Manole a cumparat Furadan, scapa de urmarirea penala


Berta Slav, femeia care i-a procurat Madalinei Manole Furadan, scapa de ancheta, deoarece procurorii considera ca nu ea este vinovata, ci persoana care a va, ndut pesticidul. Acest necunoscut se crede ca este din Cluj.

Daca va fi identificat acesta risca o pedeapsa cu inchisoarea de 15 ani pentru trafic de substante periculoase. In Romania, Furadan -ul este interzis prin lege.

Femeia, care a cumparat pesticidul cu 300 de lei, are 36 de ani si lucreaza de zece ani ca inspector la Administratia Financiara din Ilfov, anunta Libertatea.

"Furadanul se gaseste sub forma de granule. Pentru a fi folosit in tratarea semintelor este conditionat, iar acest procedeu era realizat cu solvent petrolier. In timp solventul petrolier a fost inlocuit cu un solvent ecologic, astfel ca substanta care apare pe piata pentru tratarea semintelor are o anumita concentratie, poate 40-50 la suta. Dar si in aceasta concentratie produsul ramane in cea mai toxica grupa, astfel ca ingerat provoaca moartea in cateva minute. Nu cantitatea conteaza. Poti foarte bine sa bei 400 de mililitri din produs sau 20 de mililitri. Decesul survine la cateva minute", a explicat Sanda Velea, directorul general al Institutului National de Cercetare, citata de Mediafax.

Madalina Manole a fost gasita moarta in dimineata zilei de 14 iulie, dupa ce a baut 400 de mililitri de Furadan.

Comentarii Facebook