Basescu, despre pensiile militare: 20.740 de cadre militare au crestere, 8.425 au scadere

Presedintele Traian Basescu a declarat ca pensiile recalculate si comunicate pensionarilor militari raman valabile, si cele care au crescut, si cele care au scazut.

 

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit duminica seara cu premierul, ministrii si directorii serviciilor de informatii pentru o discutie pe tema pensiilor militare. "Impreuna cu participantii la discutiile de azi am stabilit urmatoarele masuri pe care Guvernul urmeaza sa le puna in aplicare. Nu le-am stabilit eu, sunt rezultatul discutiilor avute cu ei. Guvernul va emite o OUG de prelungire a termenului de recalculare pana la 31. 12. 2011. Alta masura stabilita e aceea ca pensiile recalculate pe legea 119 si comunicate pensionarilor militari prin decizii raman valabile, si cele care au crescut, si cele care au scazut", a declarat la finalul intalnirii presedintele Romaniei.

 

Potrivit sefului statului, pensionarii militari carora nu li s-au recalculat inca pensiile, din februarie vor primi pensia din decembrie 2010 si diferenta corespunzatoare sumei primite in ianuarie.

 

"29.181 de pensii recalculate au intrat in plata si se vor plati, 20.740 de cadre militare au crestere, 8.425 au scadere. Asta este situatia in momentul de fata. 16 sunt militarii carora li se pastrează pensiile", a mai spus presedintele.

 

Traian Basescu a acuza doua trusturi de presa ca au o contributie la dezbinarea corpului militar. "Pentru mine e evident ca, dupa ce cele doua trusturi ale lui SOV si Voiculescu au avut o contributie la a tine natiunea dezbinata, au incercat aceeasi performanta si cu corpul militar. Lor li s-au alaturat militari care nu au stagiul complet in Armata. Acesti domni nu fac decat sa incerce sa blocheze un proces prin care militarii de cariera completa castiga la pensie", a mai spus seful statului.

Comentarii Facebook