Luni 26 Septembrie

Băsescu a fost reclamat din nou la CNCD din cauza declarațiilor despre romiPreşedintele Traian Băsescu a fost reclamat din nou la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), de către organizaţia Romani CRISS, din cauza declarațiilor făcute de acesta, joi, la adresa ”clanurilor de romi”.

Romani CRISS a depus o nouă plângere la CNCD prin care solicită sancţionarea preşedintelui Traian Băsescu pentru "atacurile rasiste" la adresa romilor, se arată într-un comunicat al organizaţiei, citat de Mediafax.

În continuare, ONG-ul reproduce declaraţia de miercuri a preşedintelui: "Clanurile de romi au protecţie politică, care, de regulă, este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri".

"Romani CRISS se exprimă în mod explicit în favoarea aplicării legii şi a combaterii crimei organizate. Acest lucru trebuie să aibă loc pentru toţi suspecţii, indiferent de culoarea pielii sau de culoarea politică. Însă, discursul preşedintelui este foarte periculos pentru că prezintă romii ca infractori ", mai spune organizaţia în comunicat.

Potrivit ONG-ului, din afirmaţiile preşedintelui rezultă că la nivelul CSAT a fost adoptată în anul 2009 o strategie de luptă împotriva crimei organizate la nivel local, iar şeful statului sugerează că această strategie vizează clanurile de romi, clanuri care beneficiază de protecţie politică.

Comentarii Facebook