Avertismentul șefului SRI: Vor mai avea loc atentate în Europa



Diectorul SRI, Geroge Maior, este de părere că vor mai exista atentate teroriste în Europa în următoarea perioadă, însă serviciile secrete europene sunt pregătite pentru un nou nivel de terorism.

Într-un interviu acordat site-ului Ziare.com, Maior a susţinut că în România nu există în acest moment un pericol major de atentat terorist, dar SRI a luat măsuri suplimentare: "pe baza evaluării serviciului, în concordanţă cu situaţia operativă, nu am considerat necesară ridicarea nivelului de alertă".

Șeful SRI a precizat că atentatele de la Paris vor avea efecte la nivel european, inclusiv sub aspectul elementelor "precise operaţionale: o intensificare a cooperării serviciilor europene, poate un nou plan european pentru creşterea eficienţei capacităţii de răspuns a statelor europene şi a UE la asemenea evenimente. Se pune în discuţie chiar înfiinţarea unor structuri de informaţii mai puternice la nivelul Uniunii că atare. Vor există schimbări, inclusiv de ordin legislativ".

De asemenea, Maior nu exclude posibilitatea ca evenimentele de la Paris să aibă efecte și asupra admiterii României în spațiul Schengen.

Comentarii Facebook