Au votat pentru Brexit, dar nu au nicio soluție ce vor face în continuare. Ce arată un document obținut de BBC



Potrivit unui document publicat, marți, de BBC, Guvernul britanic nu are un plan general pentru Brexit și strategia privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea să nu fie convenită în următoarele șase luni din cauza divergențelor din interiorul guvernului premierului Theresa May.

Documentul, redactat de un consultant pentru biroul cabinetului britanic și datat 7 noiembrie, arată că departamentele guvernului britanic lucrează la peste 500 de proiecte legate de Brexit și că ar putea fi nevoie de încă 30.000 de funcționari publici pentru realizarea acestor proiecte, potrivit Agerpres.

Documentul, numit "Brexit Update", este critic la adresa șefei guvernului britanic pentru tendința acesteia de a "a lua decizii și de a stabili detalii pentru a rezolva singură această problemă", au precizat marți BBC și The Times.

Cu toate acestea, nu există încă nicio strategie privind ieșirea din UE "din cauza divergențelor din cabinet", precizează sursa citată.

BBC precizeacă totuși că premierul Theresa May speră să invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona — începerea oficială a procesului de doi ani pentru ieșirea din UE — până la sfârșitul lunii martie anul viitor.

Corespondentul politic al postului de televiziune, Chris Mason, care a consultat documentul, a declarat că acesta arată "cât de complex, îngrijorător și plin de provocări va fi procesul ieșirii țării din UE".

Documentul subliniază că va fi nevoie de alte șase luni înainte ca guvernul britanic să decidă exact ce dorește să obțină în urma Brexitului sau să se pună de acord asupra priorităților sale.

Comentarii Facebook