Atenție ce vă cumpărați! Au fost descoperite mai multe smartphone-uri cu malware preinstalat



Compania Avast, care oferă servicii de securitate (antivirus), a descoperit mai multe smartphone-uri ieftine cu Android ce vin cu programe malware preinstalate.

Mai exact, software-ul periculos se numeşte „Cosiloon” şi afişează reclame pe ecranele telefoanelor atunci când este folosit browserul implicit. De multe ori aceste reclame promovează alte aplicaţii periculoase.

Cosiloon a fost descoperit pe telefoane de la mărcile ZTE, Archos, Qlive (Auchan) sau Prestigio. În listă apare şi un model Allview (AX4 Nano), potrivit go4it.ro.

Cu toate că acest malware nu este nou, el a început să se răspândească în ultima vreme şi afectează aproximativ 1.000 de dispozitive ieftine din 90 de ţări, majoritatea care nu sunt certificate de Google, adică folosesc sistem de operare bazat pe AOSP (Android Open Source Program).

Avast şi Google lucrează la o soluţie permanentă pentru Cosiloon.

Din fericire, aplicaţiile antivirus populare pot dezactiva acest malware, dar mulţi utilizatori nu ştiu că telefoanele lor sunt compromise şi cred că este normal să apară astfel de reclame.

Comentarii Facebook