Luni 24 Ianuarie

Atentat cu mașină-capcană în Turcia! Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte 45 au fost răniteUn atentat terorist, cu mașină-capcană, a cauzat moartea a cel puțin 8 polițiști și rănirea a peste 45 de persoane, vineri dimineață, la Cizre, în sud-estul Turciei, informează agenția de știri Anadolu, care atribuie atacul rebelilor kurzi, relatează Reuters, AFP și DPA.

Atacul a distrus cartierul general al forțelor antirevoltă și la locul exploziei se înalță o coloană de fum negru, conform imaginilor difuzate de televiziunea turcă, scrie Agerpres.

Doi răniți se află în stare gravă după explozie, despre care Anadolu a scris că a fost comisă de rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Mașina-capcană a fost aruncată în aer la 50 de metri de clădire, la nivelul unui post de control, potrivit agenției Anadolu.

Atentatul a avut loc la doar două zile după lansarea unei ofensive a forțelor turce în Siria, care visează în același timp milițiile kurde și pe jihadiștii grupării Stat Islamic (SI)

Comentarii Facebook