Vineri 21 Februarie

Aspirina te protejează de cancerul de piele. Vezi ce efecte benefice mai are medicamentul


Aspirina este un medicament recunoscut pentru numeroasele beneficii: calmează durerea, previne atacurile de cord, iar acum s-a descoperit că aspirina previne apariția melanomului malign, o formă de cancer de piele.

Cercetarea a identificat o legătură semnificativă între folosirea frecventă a aspirinei şi reducerea riscului de a suferi de melanom malign. Persoanele care consumau frecvent aspirină aveau şanse mult mai mici de a dezvolta această formă de cancer.

Cercetătorii cred că inflamaţia joacă un rol important în apariţia cancerului, iar aspirina este un medicament antiinflamator. Mai multe studii susţin ideea că aspirina poate preveni anumite tipuri de cancer.

De asemenea, aspirina pare să promoveze moartea celulelor tumorale în anumite celule, iar celulele de melanom sunt unele dintre acestea”, a explicat principalul autor al studiului, profesorul Jean Tang de la Universitatea Stanford.

Studiul a fost efectuat pe 60.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani. Cercetătorii au clasificat drept „utilizator” orice persoană care lua aspirină de cel puţin două ori pe săptămână.

Rezultatele au arătat că femeile care luau aspirină prezentau un risc cu 21% mai mic de a suferi de melanom malign. Cu cât aceste femei luau aspirină pentru un timp mai îndelungat, cu atât riscul scădea. Un an de uz aducea o reducere a riscului cu 11%, 1-4 ani de utilizare reducea riscul cu 22%, iar folosirea aspirinei timp de 5 ani ducea la o reducere a riscului cu 30%.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook