Miercuri 24 Aprilie

Arabia Saudită nu va avea nicio femeie la Jocurile Olimpice de la Londra

 

Arabia Saudită nu va trimite nicio femeie la Jocurile Olimpice de la Londra, în ciuda eforturilor făcute de Comitetul Internaţional Olimpic pentru a asigura prezenţa feminină din partea tuturor naţiunilor participante.


Ziarul Al-Sharq al-Awsat, una dintre publicaţiile loiale puterii saudite, a anunţat, marţi că la Jocurile Olimpice s-au calificat sportivi la atletism, echitaţie şi haltere. Publicaţia nu a făcut nicio menţiune despre femeile care ar putea merge la Londra, informează Associated Press.


"Nicio femeie nu concurează în cadrul celor trei discipline", a declarat un oficial neidentificat din Arabia Suadită. El a confirmat că nicio femeie nu a participat la competiţii pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Arabia Saudită, o ţară musulmană tradiţională şi conservativă, unde femeile au o viaţă publică caracterizată de restricţii, a fost somată de CIO să renunţe la practica de a trimite echipe exclusiv masculine la Jocurile Olimpice. CIO ar putea chiar să decidă sancţionarea în cazul în care se va dovedi că femeile au fost excluse din competiţii şi nu au fost lăsate să se califice.

Ambasada Arabiei Saudite din Londra a anunţat, în urmă cu mai multe săptămâni, că femeile care se vor califica la Jocurile Olimpice vor avea permisiunea să participe.

 

Foto: csmonitor.com

Comentarii Facebook