Aplicația de smartphone care te poate costa o avere! Și tu o ai în telefon



WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații din lume, având peste 800 milioane de utilizatori activi în fiecare lună, însă noile îmbunătățiri ale acesteia pot să îâți facă o gaură serioasă în buget.

De curând, cei de la WhatsApp au introdus funcția de convorbire, care folosește conexiunea de internet pentru a-ți permite să efectuezi și să primeșt apeluri.

Totuși, dacă nu ești atent, poți depăși traficul de internet inclus în abonamentul tău, făcând astfel un cost suplimentar destul de mare.

Un test recent al celor de la AndroidPit a dezvaluit ca convorbirile pe WhatsApp pot consuma pana la 1.3Mb de date pe minut! Astfel, un plan de date de 500MB poate fi epuizat dupa doar 11 ore de convorbiri. Intr-o luna, asta ar insemna 11 minute pe zi. Si cum pretul dupa epuizarea planului de date este unul ridicat, utilizatorii se pot trezi cu costuri suplimentari foarte mari, scrie yoda.ro.

Aceasta nu este singura aplicație care poate să îți consume tot traficul, ceșași lucru se poate întâmpla și pe alte platforme de convorbire VoIP, precum Facebook Messenger, Viber, Skype sau FaceTime.

Totuși, dacă folosiți o aplicație de monitorizare a traficului de date sau folosiți mai mult un hotspot WiFi aceste neplăceri pot fi evitate cu ușurință.

Comentarii Facebook