Apărare ULUITOARE a unui polițist spăgar: ”M-a înduplecat disperarea şoferului!”

 

Un polițist de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche a furnizat o replică antologică, în instanță, în apărarea sa. El a spus că l-a ”înduplecat disperarea şoferului” să ia spagă.

 

Cinci polițiști sunt judecați în acest dosar, dovezile fiind strânse de polițiști sunt acoperire care au plătit mici spăgi, de 50 - 70 de euro, pentru a ieşi din ţară fără probleme, scrie telegrafonline.ro. 

 

Instanța i-a condamnat pe Cristian Ene, Cristian Penescu şi Gabriel Trandafir la câte trei ani de închisoare, pe Valentin Şoldan la doi ani de detenţie, iar Daniel Pascu a fost absolvit de orice vină. 

 

Decizia a fost atacată cu apel, iar Cristian Ene a explicat în instanță cum a ajuns să ia spagă de la un șofer care avea ITP -ul expirat. ”Pe 9 decembrie 2010, un şofer a oprit în dreptul geamului gheretei în care mă aflam şi mi-a prezentat actele maşinii. Am constatat că nu avea ITP valabilă şi i-am spus că trebuie să-i opresc certificatul de înmatriculare al autoturismului şi să-l amendez. Atunci, el mi-a zis, disperat, că-l omor dacă fac asta, întrucât intenţiona să vândă maşina în primul oraş din Bulgaria. Avea mare nevoie de bani şi… m-a înduplecat cu disperarea lui. I-am cerut 200 de lei pentru a-l lăsa să iasă din ţară, dar mi-a oferit 50 de euro, deoarece nu avea bani româneşti. M-a întrebat dacă e OK şi am fost de acord. Am primit banii şi el a plecat”, a declarat Ene. El a adăugat că, înainte de a demara, şoferul l-a rugat să-i permită ca, la întoarcere, să aducă ilegal în ţară ţigări şi whisky. ”I-am spus că ţigările nu pot fi introduse, întrucât sunt accizate, însă pentru alcool nu era nicio problemă”. M-a informat că urma să revină în România peste câteva zile, dar nu l-am mai văzut niciodată”, a mai spus Ene.

Comentarii Facebook