Anunțul de la METEO - Cât timp mai plouă

 

Ploile vor continua în aproape toată ţara în următoarele două săptămâni, dar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru luna iulie.

 

În Transilvania, regimul temperaturii aerului va avea variaţii în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori diurne de temperatură între 23 şi 27 de grade. După data de 21 iulie şi până la finalul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor menţine constant în jurul a 27 - 28 grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 13 grade, apoi vor marca o creştere, iar între 19 şi 29 iulie vor fi de 17 - 18 grade.

 

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, însă, pe 18 - 19 iulie, aversele se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

 

În Maramureş, temperaturile maxime diurne vor oscila între valori medii regionale de 23 şi 27 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză, iar după data de 21 iulie se vor situa constant între 28 şi 30 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii iulie.

 

Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la început, iar în intervalul 18 - 29 iulie se vor situa între 15 şi 17 grade.

 

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 18 iulie acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ.

 

La munte, vremea se va încălzi treptat în primele două zile, până la valori medii ale temperaturii maxime de 18 grade şi minime de 10 grade. Maximele termice vor marca o scădere uşoară în jurul datei de 19 iulie, spre valori de 16 grade, apoi vor creşte treptat până la 20 de grade, în timp ce minimele vor continua să crească uşor, până la media de 12 grade.

 

Vor fi ploi, mai ales averse în fiecare zi, iar cantităţile cele mai mari de apă se estimează că vor cădea în intervalul 18 - 20 iulie.

Comentarii Facebook