ANM: Iarna ar putea reveni la sfarsitul lui martie

 

Iarna si-ar putea face simtita prezenta la sfarsitul lunii martie, conform celor spuse de Directorul Centrului de Prognoza al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

"Statistic vorbind, luna martie si prima parte a lunii aprilie reprezinta o perioada in care uneori iarna isi mai face simtita prezenta. Sigur ca nu mai are forta, dar este perioada de vreme capricioasa. De aceea, si dificultatea de a face o prognoza meteorologica cu speranta unui grad mare de realizare, pe o perioada mai lunga de timp", a spus Florinela Georgescu.

De asemenea, Georgescu a declarat ca precipitatiile pe care le asteptam in urmatoarele doua-trei saptamani vor fi slabe cantitativ iar temperaturile vor fi ridicate pentru aceasta perioada a anului, scrie Agerpres

"Pastele este peste aproape o luna, pe 15 aprilie, iar o prognoza cu anticipatie atat de mare nu se poate face cu speranta unui mare grad de realizare. Deocamdata, va pot spune ca vremea se mentine cu valori termice ridicate pentru aceasta perioada a anului, desi exista o usoara tendinta de racire in urmatoarele doua saptamani, astfel incat sa incepem luna aprilie cu temperaturi usor peste normalul acestei perioade", a mai spus Florinela Georgescu.

Comentarii Facebook