Andrei Plăcintă a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare

 

Andrei Plăcintă a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

 

Plăcintă a mai primit și o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, dar va efectua numai pedeapsa cea mai mare, de patru ani şi şase luni de închisoare, conform Mediafax.

 

Tânărul a fost achitat pentru fapta de tâlhărie.

 

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

 

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, ca urmare a unui incident din 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală. ”În seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”, susțin procurorii.

 

În apărarea tinerei au sărit mai multe persoane, iar Andrei Plăcintă, aflat la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a intrat pe trotuar și a încercat să se urce pe ei. O persoană a încercat să îl oprească, dar ”acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale".

Comentarii Facebook