Andreea Raicu pe blog: Program de detoxifiere a corpului după vacanţă, în 6 paşi

 

Cele mai multe femei au tendinta ca in vacanta sa uite de dietele chinuitoare si sa se rasfete cu mancarurile preferate, care nu sunt intotdeauna si cele mai sanatoase.

1. Goleste-ti camara de toate alimentele rafinate: prajituri, sucuri de fructe, paine, paste, snaksuri nesanatoase, ciocolata etc. Le poti arunca direct in cosul de gunoi ca sa nu fii tentata la un moment dat. Daca ai insa alimente la care chiar nu poti renunta, in cazul in care se poate, pune-le in congelator, ca sa le consumi alta data. In schimb, umple camara cu fructe, vegetale, cereale cu bob intreg si alimente slabe in proteine, a postat Andreea Raicu pe blogul persoanal.

2. Evita sa consumi alcool. Este un pas important deoarece ficatul trebuie sa se odihneasca, mai ales dupa vacanta, cand consumul de alcool creste. In schimb, bea multe lichide. Apa are puterea de a curata corpul din interior spre exterior si te scapa de balonarea creata de mancarea nesanatoasa prin eliminarea toxinelor. Tigarile sunt, de asemenea, interzise.

3. Consuma multe vegetale cu un continut bogat in vitamine si minerale care ajuta ficatul sa functioneze mai eficcient. Cele mai recomandate sunt spanacul si lastarii de lucerna (vitamina K), avocado (vitamina E), legume verzi si morcovi (vitamina A). Alege legume intens colorate deoarece contin cea mai mare cantitate de nutrienti!

4. Tine o dieta scazuta in grasimi si bogata in fibre. Acest lucru inseamna ca trebuie sa consumi mai multe fructe, legume, cereale cu bob intreg, alimente care te vor ajuta sa elimini din toxine. De asemenea, prin cresterea cantitatii de vegetale, vei creste si alcalinitatea dietei, iar metabolismul isi va indeplini functiile mai eficient.

5. Evita mancarurile care se digera greu, deoarece pot irita tractul digestiv (grau, unele produse lactate). Alege, in schimb, orez brun, ovaz, quinoa si peste. Totodata, prajelile trebuie indepartate. Sunt o sursa de radicali liberi si substanete periculoase cu care ficatul se lupta ca sa le proceseze.

6. Renunta la cafea pentru o perioada. Desi ti se poate parea greu sa renunti, cafeaua este un stimulent nu numai pentru creier, dar si pentru ficat. Poti inlocui cafeaua cu ceaiul verde din doua motive: contine mult mai putina cofeina si este bogat in antioxidanti care lupta cu radicalii liberi.

Dupa ce ai urmat programul de detoxifiere a corpului dupa vacanta, iata si cateva sfaturi folositoare pentru a avea o silueta perfecta!

Comentarii Facebook