Joi 9 Februarie

Ambasada Rusiei mai donează: Un român ne-a adus 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni, 200 woni

 

Ambasada Rusiei la Bucureşti a spus că un român a returnat, marţi seara, 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni şi 200 woni din cei 100 de euro donaţi pentru Cuminţenia Pământului.

 

În seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetăţean român care a transmis în numele propriu o sumă de bani a cărei valoare el însuşi nu a putut să precizeze. Potrivit dânsului, el a făcut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donată de către noi în campania privind subscripţia publică naţională pentru achiziţia operei Cuminţenia Pământului a sculptorului Constantin Brâncuşi. Am numărat banii aduşi de către această persoană şi s-a dovedit că dânsul a transmis 19,19 lei româneşti, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi şi 200 de woni sud-coreeni. Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce priveşte donaţia modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului naţional român, am luat decizia de a trimite aceşti bani în fondul menţionat. Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp”, a precizat reprezentanţa diplomatică pe Facebook.

 

Reprezentanţii Ambasadei au spus sunt recunoscători ”tuturor cetăţenilor români neindeferenţi care au apreciat în mod corect poziţia Ambasadei drept cea care urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune şi aici, bineînţeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experţii Comisiei comune de istorici ruso-române”.

 

Sperăm că dezbaterea destul de emoţională care fără nicio intenţie din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înţelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, şi la construirea de noi relaţii pragmatice de bună vecinătate între ţările noastre”, este concluzia postării.

 

Ambasada Rusiei la Bucureşti a donat 100 de euro pentru campania de achiziţie a sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, a lui Brâncuşi. Ambasada a postat prezentat și o replică video la clipul lansat de o agenţie de publicitate în sprijinul acestei campanii, spunând că România s-a reconstruit şi industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice. ”Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv.

 

Donația Ambasadei Rusiei a stîârnit revola românilor.

 

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că donația este de apreciat și că este o contribuție ”la recuperarea patrimoniului naţional românesc şi o încurajăm să continue această abordare”.

Comentarii Facebook