Alimente periculoase la micul dejun

 

Medicii atrag atenția că micul dejun este foarte important, dar sunt alimente care vă pot face rău.

 

Trebuie evitate cerealele integrale cu o cantitate mare de zahăr. 

 

Cafea cu arome

 

Cafeaua intră pe lista de alimente sănătoase, însă trebuie băută simplă. În cazul în care îți plac băuturile cu cofeină ceva mai sofisticate, ține cont că, odată cu ele, consumi și aditivi din lapte, zahăr sau sirop, potrivit msn.com. Nutriționiștii susțin că, deși aceste băuturi îți dau o stare de bine la început, nu conțin fibre și proteine suficiente pentru a te menține energică pe timpul zilei.

 

Cârnați sau bacon

 

Carnea este bogată în proteine, însă consumată procesată este nesănătoasă, din cauza nivelului mare de grăsimi saturate și colesterol. Un studiu a arătat că oamenii care includ în alimentație produse din carne procesată au un risc mai mare cu 44% de a muri prematur.

 

Suc de fructe

 

Sucul de fructe natural este plin de nutrienți, însă cel din comerț conține o cantitate mare de zahăr. Dacă nu îl prepari acasă, ai putea la fel de bine să îți iei sucuri carbogazoase.

 

Pâine albă

 

Potrivit cercetătorilor de la Școala de Sănătate Publică Harvard, produsele din cereale procesate au o cantitate mică de nutrienți și cresc riscul de diabet și obezitate. Alege produse de panificație din cereale integrale! Îți dau senzația de sațietate și te protejează de boli grave.

 

Sursa: unica.ro

Comentarii Facebook