Ai telefon cu android? Vezi ce virus afectează 99% dintre terminale


Compania de securitate Bluebox a descoperit o vulnerabilitate a sistemului de operare Android care poate afecta aproximativ 99% dintre toate dispozitivele aflate pe piață.

Smartphone-urile pe bază de Android sunt vulnerabile la tentativele de citire a datelor, furare a parolei, control al functiilor telefonului, inclusiv trimiterea de mesaje, initierea de apeluri sau pornirea camerei, iar problema se pare că a apărut încă de la versiunea Android 1.6 Donut.

Este vorba de o aplicatie Trojan, aparuta ca urmare a discrepantelor dintre aprobarea si verificarea aplicatiilor Android, spun specialistii Bluebox, citati de Venturebeat.com. Hackerii pot sparge codul aplicatiei fara a-i modifica acesteia semnatura digitala. Asta inseamna ca aplicatia, oricare ar fi ea, figureaza drept sigura in magazin sau in dispozitiv, dar de fapt poate incorpora cod malitios, scrie playtech.ro.

Bluebox i-a anunțat pe oficialii Google de această vulnerabilitate încă din luna februarie, iar Google și-a anunțat partenerii producători de telefoane mobile.

Google a refuzat sa comenteze subiectul cu marile publicatii internationale, dar se pare ca lucreaza la un update pentru dispozitivele sale Nexus si pentru celelelalte telefoane.

Comentarii Facebook