Ai probleme cu memoria? Bea o cafea. Vezi cum te ajută să îți îmbunătățești memoria (VIDEO)



Potrvit unui studiu realizat recent de oamenii de știință din Statele Unite ale Americii, cafeaua ajută la stimularea memoriei vizuale.

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au constatat că substanţa activă din cafea - cofeina - ameliorează anumite amintiri pe o durată de cel puţin o zi, în condiţiile în care dovezile despre efectul "dopant" al cafelei asupra memoriei erau până la acest studiu limitate, potrivit Mediafax.

Realizatorii studiului, coordonat de profesorul Michael Yassa, au cerut celor 73 de subiecți să privească diverse imagini cu o serie de obiecte. Jumătate dintre ei a primit o doză de 200 de miligrame de cofeină, echivalentul a două ceşti de cafea, iar ceilalţi au primit un placebo.

Cercetătorii le-au cerut ziua următoare celor două grupuri să privească o altă serie de imagini. O parte dintre imagini erau aceleaşi cu cele prezentate cu o zi în urmă, altele erau noi, iar altele erau asemănătoare dar cu anumite diferenţe.

Grupurile au reuşit în acelaşi procentaj să separe vechile imagini de cele noi, însă voluntarii care au primit cofeină au fost capabili să distingă mai uşor diferenţele din imaginile asemănătoare.

În cazul imaginilor similare, creierul trebuie să efectueze o sarcină "mai dificilă", pe care oamenii de ştiinţă o denumesc "separarea modelului".


Comentarii Facebook